På Svenska

Boende

Bo förstklassigt i gammaldags stil mitt ute i naturen. Långt från stadens brus, nära skogens sus. Alla våra boenden är modernt rustade, men med den gamla charmen väl bevarad.

Hos oss bor du fritt ute på landet i småländska röda hus och stugor med vita knutar. Här råder lugn och harmoni och åkrar, ängar, skog, sjö, tama (och vilda!) djur är dina närmsta grannar. Plocka bär till frukost, bada i sjöarna, ”skogsbada”, fiska upp lunchen och grilla middagen på våra särskilda grillplatser.

Naturen

Har du aldrig upplevt tystnaden och lugnet i vildmarken förut kan du få göra det hos oss i Hallforsen. Tänk att få gå km efter km längre ut i skogen och bara mötas av fåglarnas kvitter. Kanske du hör något som knakar inne i skogen – då kan det vara en älg eller ett rådjur som springer iväg.

Sätt dig ner på en stubbe och bara lyssna till tystnaden och njut av utsikten över en sjö. Eller ro ut med båten och sitt och titta på flötet som guppar. Det ger ro i själen. Sitta kring lägerelden och höra elden som sprakar och känna värmen är inte heller så dumt. Eller varför inte gå ut sent en natt och njuta av mörkret och tystnaden under den stjärnklara himlen? Här har du möjlighet att göra den upplevelsen och många fler. Det finns oändligt mycket att upptäcka i naturen! 

Vi har ca 30 km skogsvägar som väntar på er. De inbjuder dig till långa, härliga och avstressande promenader eller cykelturer. Många skogssjöar, de flesta med båt där abborren och gäddan finns. I den vackra Stengårdshultssjön finns de verkligt stora gäddorna. Där finns dessutom en underbar enskild badstrand som är mycket barnvänlig. Solnedgången där över den spegelblanka sjön…

Stora möjligheter att få se vilda djur. Älg, rådjur, hare, räv, grävling, tjäder, orre för att nämna några. Vill du plocka bär och svamp har du kommit rätt. Härliga bär-och svampmarker att gå och strosa i. Det är bara att ta för sig av skogens rikedomar. Använd bara naturen rätt och varsamt och tänk på allemansrätten.

Gården

Vår gård ligger vackert belägen i det sten- och skogsrika Småland, och har gått i arv i generationer ända sedan 1600-talet.
Vi vill gärna hålla landskapet öppet med åkrar och ängar, och till vår hjälp har vi betesdjur. Amkor och kalvar av köttras föds upp här. På gården finns dessutom får, häst, hundar och katter.
Familjefiske
På gården finns också en damm med ädelfisk för den som vill prova fiskelyckan. Det är särskilt populärt bland barnfamiljerna. Vill man fiska med fluga passar det utmärkt. I anslutning till dammen finns bord och en grillplats för den som vill fika eller grilla.

Kontaktuppgifter

Carina and Anders Svensson
Hallforsen 1
335 72 Hestra

Mobil: +46 70 52 42 065 / +46 70 52 42 004
E-post: info@hallforsen.se