Boende

Kärshult

Kärshult Sörgården, 335 72, Hestra

Letar du efter ett unikt boende med genuint gammaldags lantlig atmosfär, och där du riktigt kan ana historiens vingslag? Då ska du hyra vårt hus Kärshult!

Huset ligger på en gammal gård med ladugård och andra gårdshus. Runt trädgården finns betesängar där kor och kalvar går och betar. Riktig gammal kulturminnesmark som för tankarna till Lönneberga och Bullerbyn.

Den lilla vägen fram till huset fortsätter som skogsväg 9 km och utmed den slingan finns flera skogssjöar med båtar där man kan fiska. Perfekt för cykeltur, promenader, och inte minst bär- och svampplockning.

Till vår gård Hallforsen är det 1 km.

Huset är ett gammalt timmerhus från 1840. När vi 2011 renoverade det försökte vi bevara så mycket som möjligt av den gamla känslan, med lutade och såpskurade golv, orginaldörrar, öppen spis, bakugn m.m. Trots den gamla stilen är allt fullt modernt.

Huset är 160 m2 och innehåller fullt utrustat kök med alla bekvämligheter, stort vardagsrum med kamin, hall, badrum med badkar, tre sovrum med sju bäddar, varav ett med öppen spis. (Tvättmaskin finns i badrummet). Terass med trädgårdsmöbler, grillplats och sandlåda.

Styrshulta­viken

Styrshultaviken 8, 335 72, Hestra

En liten pärla bara ett stenkast från sjön är vårt lilla hus i Styrshultaviken. Här bor du avskilt längst in i viken alldeles vid vattnet. Ett boende för er som inte är så många.

Stengårdshultasjön är en underbart vacker sjö med 17 öar och här bor du vid en liten vik av den. Rofyllt läge med naturtomt. Bara att gå utanför dörren och plocka blåbären eller lingonen till frukost, eller kantarellerna till kvällsmackan! Eller ta fram fiskespöet och ordna middagen.

Huset är 75 m2, och innehåller en härlig inglasad vinterträdgård med vedkamin och utsikt mot sjön. Vardagsrum med soffa och fåtöljer, litet kök men ändå fullutrustat. Två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med en enkelsäng och en våningssäng. Alltså fem bäddar. Badrum med dusch och tvättmaskin. Extra kyl/frys finns i uthuset och även torkskåp.

Ett boende för dig som söker lugn, ro och avkoppling!
Här kan du gå ner i varv och ladda batterierna!